Lackering

Lackering med silikon från Tribotec Silikon

Lackering

Bakgrund

Parkeringsavgifter tillhör inte det roligaste i livet, och en dåligt fungerande parkeringsautomat blir därför ett stort irritationsmoment. Kunden, en ledande tillverkare av parkeringsautomater, insåg att skyddet av elektroniken i maskinerna måste få högsta prioritet för att garantera hög driftsäkerhet i tufft utomhusklimat, år efter år.

Silikon uppdrag

Att stå emot en tuff utomhusmiljö med ständiga temperaturvariationer, från -40°C till +80°C med stor risk för kondens samt vibrationer från tung trafik. Enkel produktion och bra möjlighet till efterkontroller.

Tribotecs lösning

TSE3991CU – lösningsmedelsfri kretskortslack, sprayas över korten och härdar med hjälp av luftfuktighet. Ger ett flexibelt lager som skyddar alla komponenter permanent. Lacken läggs på i relativt tjocka lager, vilket ger ett mycket gott klimatskydd, men går fortare att producera och väger mindre än en total ingjutning. Lacken innehåller UV-indikator för snabb kontroll av lackresultat, och är transparent även i tjockare lager vilket gör att komponenterna kan inspekteras även efter lackering.

Säkerhetsdatablad & dokument

Här kan du läsa mer och ladda ner våra produktblad, intyg, certifikat & säkerhetsdatablad.

da_DK
Engelsk flagga