Elektroniksilikon – ett effektivt skydd mot vibrationer & korrosion

Kontakta oss
Silikon

Elektroniksilikon – ett effektivt skydd mot vibrationer & korrosion

Elektronik kan utsättas för miljöpåfrestningar såsom fukt, stötar, kemikalier eller vibrationer. För att minska risken för de skador som kan uppstå när elektronik är inblandat så är silikon rekommenderat att användas.

Hur processen fortlöper

När det gäller mindre volymer så sker processen manuellt. När det är större volymer som ska produceras så är produkterna anpassade för att processen ska kunna automatiseras.

En felaktig föreställning är att silikonet torkar, men det stämmer inte. När silikonet först appliceras så är det inte härdat, det sker först på slutet när alla delar är på plats.

Fördelar med elektroniksilikon:

  • Har en god elektrisk isoleringsförmåga och påverkas inte av fukt varken på lång eller kort sikt.
  • Silikonet förblir flexibelt efter härdning, därför tål den värmeutvidgningen i elektroniska komponenter.
  • När en produkt skyddas av elektroniksilikon så behåller den sin flexibilitet i ett ovanligt brett spektrum av temperaturområden. Därför kan elektroniksilikon anses vara det bästa materialvalet när det gäller känslig elektronik.
  • Den höga tåligheten för kemikalier.

Snälla produkter ur miljösynpunkt

Silikon klassas inte som härdplast vilket gör flera av våra silikonprodukter mycket snälla att arbeta med. RoHS (Restriction of Hazardous Substances) är ett EU-direktiv som reglerar gränsvärden för farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning. Denna lagstiftning omfattar även våra elektroniksilikon, som alla är kompatibla med direktivet. Med andra ord kan du känna dig trygg när du använder Tribotecs silikonprodukter då användningen sker utan någon risk för att gränsvärdena överskrids.

Tribotec erbjuder ett stort utbud av silikonprodukter

Utforska Tribotecs breda silikonsortiment – vi hjälper dig när du vill skydda känslig elektronik från stötar, vibrationer, kemikalier, värme, kyla och kondens. Hos oss hittar du bland annat:

Varmt välkommen att kontakta oss!

sv_SE