Så rengör du metall med brake cleaner

Kontakta oss
Smörjmedel

Så rengör du metall med brake cleaner

Avfettning och rengöring av maskindelar och materialytor är viktigt för att många tillverkningsanläggningar ska fungera optimalt. Behovet av metallrengöring förekommer i branscher såsom kemisk industri, stålindustri, logistik, skeppskonstruktions- och marinteknik samt pappers- och förpackningsindustri.

Vilken typ av brake cleaner du ska använda beror på vad du vill rengöra och vilka möjligheter du har. Våra avfettningsmedel delas upp i två kategorier, lösningsmedelsbaserade (aceton och alkohol) samt alkaliska. Dessa två olika avfettningsmedel löser olika typer av smuts, där till exempel de lösningsmedelsbaserade produkterna löser upp olja och fett snabbt och effektivt.

Lösningsmedelsbaserade brake cleaners kan påverka plast och gummi

Kom ihåg att kontrollera hur lösningsmedelsbaserade avfettningsmedel reagerar på t.ex. plast och gummi som finns där du vill rengöra.  Är det andra material än petroleumbaserade som ska rengöras? Då kanske du måste använda en alkalisk rengörare. De löser oftast upp smuts som de lösningsmedelsbaserade inte klarar av.

Vad är packningslösare?

Packningslösare tar effektivt bort rester av packningar, den fungerar också på rester av färg, lim och asfaltfläckar. Packningslösare används oftast av underhållsavdelningar där servicejobb ska utföras. En fördel med packningslösare är att den är tjockare i sin konsistens och dunstar därför inte lika fort som brake cleaner.

Vi på Tribotec erbjuder ett brett sortiment av produkter för att rengöra metall

Ett enkelt och säkert sätt att välja rätt rengöringsmedel är att höra av dig till oss på Tribotec. Vi erbjuder ett brett sortiment av rengöringsmedel för olika syften, exempelvis:

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om brake cleaners!

sv_SE