Silikonlim – ett flexibelt och mångsidigt material

Kontakta oss
Silikon

Silikonlim – ett flexibelt och mångsidigt material

Silikonlim (RTV Silikon) är ett flexibelt och mångsidigt material som skyddar mot vibrationer, fukt, höga temperaturer och UV-ljus. Det härdar och klarar hög belastning bättre än ett stumt lim, på så vis ger det bättre prestanda i framförallt lite större konstruktioner. Silikonlim fungerar utmärkt för exempelvis: 

  • tätning av gängor och flänsar
  • limning av metallapplikationer
  • fogning av glas, keramik och vissa plaster

Ett kemikalietåligt och arbetsmiljövänligt lim

Tack vare silikonlimmets goda egenskaper är det populärt att använda för limning inom industrin. Det har bättre vidhäftning, högre kemikalietålighet och vissa typer är även livsmedelsklassade (enligt FDA) och brandklassade. Tribotecs silikoner är utvecklade för att ge minimal påverkan på människor och miljö. Vi har ett certifierat miljöledningssystem enligt ISO 14001.

RTV-silikoner använder fukt i atmosfären till härdningsprocessen

RTV står för Room Temperature Vulcanising vilket syftar på ett kondensationshärdande system. Silikonet använder sig av fukt i atmosfären för att aktivera härdningen, som äger rum vid rumstemperatur. Vissa silikoner är också s.k. additionshärdande, att de kräver värme för att initiera härdningen.

Tribotecs stora sortiment av silikonlim är perfekt för olika applikationer

Tribotecs silikonlim fäster mycket bra på svårlimmade material som metaller, glas, silikongummi och vissa feta plaster. Vi erbjuder pasta, hel/halvflytande, rumstemperaturhärdande och värmehärdande silikonlim. Produkterna finns i en mängd olika färger och härdsystem beroende på behov. Hos oss hittar du bland annat:

Vi hjälper dig gärna om du har frågor om silikonlim. Välkommen att kontakta oss!

sv_SE