Välj rätt smörjolja till olika fordon och maskiner

Kontakta oss
Smörjmedel

Välj rätt smörjolja till olika fordon och maskiner

Att välja rätt typ av smörjolja till sina maskiner och fordon är av högsta vikt för att minska slitage och risk för korrosion, samt för att främja en lång livslängd för sina maskiner. Hur du väljer rätt smörjolja beror på vilka egenskaper du behöver främja hos din maskin eller applikation till fordonet. Du bör upprätta en kravspecifikation på din önskade smörjolja, och utifrån den välja en smörjolja med rätt tolerans mot höga/låga temperaturer, rätt viskositet, m.m. 

Smörjoljor till motorer, skogsmaskiner eller andra fordon

Smörjoljor till motorer behöver exempelvis – förutom att minimera friktion – kunna leda bort värme och hålla rent. Smörjoljor till fordon och andra maskiner minskar dessutom ner både på utsläpp och bränsleförbrukning. En bra smörjolja till skogsmaskiner är t.ex en högkvalitativ (vegetabilisk eller mineralbaserad) sågkedjeolja med god vidhäftningsförmåga, och som presterar lika bra även under väldigt låga temperaturer. 

Var försiktig med att blanda olika smörjoljor

Oavsett vilken typ av smörjolja du använder dig av, är det alltid viktigt att inte blanda olika typer av oljor, (exempelvis en syntetisk olja med en miljöanpassad smörjolja) om detta inte uttryckligen är angivet. Oljornas olika additiv ger de olika egenskaper som om de blandas kan riskera att skada maskinen.

Exempel ur vårt sortiment av oljor

Ett enkelt och säkert sätt att välja rätt smörjolja till rätt fordon, maskin eller applikation är att höra av dig till oss på Tribotec. Vi erbjuder ett brett sortiment av smörjoljor till olika typer av fordon och maskiner, exempelvis:   

Välkommen att kontakta oss på Tribotec!

Vilken typ av smörjolja som fungerar bäst för dig, och hur du ska välja rätt beror med andra ord helt och hållet på vad det är du behöver smörja, och vilka de viktigaste funktionerna med smörjoljan är. Välkommen att kontakta oss på Tribotec så hjälper vi dig vidare!

 

sv_SE