12 oktober 2015

Loxeal lim och tätningsmedel – Ny rekommendationstabell

Kontakta oss

Lim och låtsvätskor, snabblim och epoxy är produkter som används dagligen på de flesta industrierna, både inom produktion och underhåll. Tribotec presenterar nu en nyuppdaterad rekommendationstabell uppdaterad med de senaste produkterna.

Titta gärna på den här! Den kan även beställas direkt hos oss på tel.031-887880 eller via mail order@tribotec.se.

Loxeal lim och tätningsmedel

ANAEROBA LIM

Anaeroba lim är flytande harts som polymeriserar när det placeras mellan två närliggande metallytor. Limmet fyller alla små kaviteter i metallytorna och möjliggör därmed 100% metallkontakt mellan ytorna vilket ger bättre spänningsfördelning. Det härdade limmet tätar mot vatten, gas, olja, vätskor och kemikalier. Maximal spaltfyllnad för gängade detaljer är 0,5mm, för rekommenderas cylindriska förband maximalt 0,1mm och för låsning av gängor max 0,3mm. Fixeringstiden som är beroende på spaltstorlek, typ av metall och temperatur, varierar från ett par minuter upp till 1 timme. Arbetshållfasthet nås inom 1-2 timmar. Arbetstemperaturområdet ligger mellan -50°C och +150°C för standard produkterna, det finns dock specialvarianter som fungerar bra upp till temperaturer runt 250°C.

Anaeroba lim är konstruerade och producerade för följande applikationer:

GÄNGTÄTNING: För tätning och låsning av gängade detaljer mot tryckluft, gas, vatten, olja och andra industriella vätskor. Idealisk ersättning till hampa och PTFE tejp. Anaeroba gängtätnings produkter har utmärkt vibration och värmeresistens. Dom finns med olika styrka och är certifierade enligt en mängd internationella standarder som DVGW, NSF, WRAS, KTW and BAM.

GÄNGLÅSNING: För låsning av bultar, muttrar, skruvar och andra gängade detaljer. Limmet motverkar att förbandet lossnar på grund av vibration, mekanisk eller temperatur påverkan. Den stoppar även spaltkorrosion och förhindrar fastrostning och skärning av gängor.


FLYTANDE PACKNING: För tätning av plana flänsar på pumpar, växellådor och liknande typer av hus. Ersätter traditionella packningar och tillåter kontakt mellan metallytorna vilket ger en säker tätning som inte sätter sig på grund av vibrationer eller temperatur. Bildar en flexibel-/ och elastisk tätning som är resistent mot to vibrationer, värme, olja och andra industriella vätskor. Delar som tätats med anaeroba tätningsmedel kan demonteras med vanliga verktyg.

CYLINDRISK FASTSÄTTNING: För att låsa och säkra bussningar, kullager, cylindriska pinnar, remskivor, stift, kugghjul och andra cylindriska detaljer. Produkterna ökar hållfastheten i förband i samband med press och krymppassningar eller då delar utsatts för förslitning. De medger också större toleranser vid bearbetning – något som sparar bearbetningskostnader. samt förhindrar spaltkorrosion, att delar lossnar, vibrationer och tätar mot vätskor

SNABBLIM

Snabblim (cyanoakrylatlim) används för snabb och stark limning av gummi, metall, keramik, läder och en massa plaster. Bäst resultat uppnås då limspalten är mindre än 0,1mm (eller 0,2mm med speciella typer).

Arbetstemperaturen ligger mellan -50°C och +80°C, men nyutvecklade varianter finns tillgängliga godkända till 180°C. För porösa ytor eller vertikal applicering finns en gele variant.

sv_SE