7 maj 2020

ECC 3050S Kretskortslack – både snabbhärdande och arbetsmiljövänlig!

Kontakta oss

Tribotec kan erbjuda en mycket snabbhärdande kretskortlack av silikon – Momentive ECC 3050S.

Produkten är en fukthärdande silikonlack som i normal rumstemperatur härdar lika snabbt som dagens ”snabba” lacker (ca 30min), men för ECC 3050S kan härdningen snabbas upp rejält med hjälp av förhöjd temperatur. Lacken kan vara fullt genomhärdad på 2 minuter.

Produkten har UL-godkännande samt UV-indikator och dessutom är den ett bra och arbetsmiljövänligt alternativ till de lösningsmedelsbaserade lacker som finns på marknaden.

Ladda ner produktinformation för ECC 3050S här:

Att selektivlackera kretskort med en skyddslack är en snabb och ekonomisk metod för stora produktionsserier. Det är också en bra metod om ingjutning blir för dyrt eller för tungt. En bra kretskortslack ska ha låg viskositet, bra spridning och perfekt vidhäftning mot underlaget. Allt detta uppfyller silikonbaserade lacker. Kretskortslack av silikon har även i tester visat sig ge ett bättre skydd mot bland annat korrosion orsakat av kondens än konventionella lacker, framförallt i en saltvattenrik miljö.

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa kunder hitta bästa möjliga produkt för ingjutning av elektronik sett till dimensioner och krav på prestanda, och bäst blir det när vi kan vara med och ge tips om hur man designar produkten för lackering.

Kontakta gärna vår produktspecialist Kim Heden för mer info:

Mobil: 0702-003135, email: kim.heden@tribotec.se

sv_SE