6 december 2016

MS polymer lim för påbyggare och husvagnstillverkning


Nu när påbyggare och husbils-husvagns reparatörer går in i sin mest hektiska period, vill Tribotec informera om att vi har all MS polymer i lager, både på korv och i patron. ”Vikten av att kunna leverera varor till kunden på kort varsel är viktig för oss, därför har vi även en medveten satsning på att lagerhålla MS polymer för våra kunder” berättar Mats-Inge Ericsson på Tribotec. ”Vår satsning på Underhåll/Produktion ger resultat, kunderna vill ha kunskap, hjälp och varor som kan levereras.

Viscoseal, som är vårat egna varumärke används i dag på bred front i den svenska industrin. MS polymer är en limprodukt som är lösningsmedelsfri, limmar på alla ytor, och som används som en lim/tätning/fogmassa. I och med att den härdar på luft & luftfuktighet kan man även limma/täta/foga under vatten. Vi har kunder inom segmenten husvagn/husbilar, träindustrin, aluminiumprofiler, bygg, båt, ja alla som behöver en kvalitetsprodukt dom gör jobbet.

Tribotec kan leverera Viscoseal i vit kulör i 600ml korv, samt transparent/brun/vit/grå/svart på 290ml patron.

Har ni frågor eller funderingar så tveka inte på att ta kontakt med våra säljare inom varugruppen,
Mats-Inge Ericsson, mobil: 0708-887801 mail: matsinge.ericsson@tribotec.se

1-komponent

VISCOSEAL 6958R
Lim och tätningsmedel för generellt bruk. Mycket bra val för limning av glas, plast, trä, sten och metall. Härdar med hjälp av luftfuktighet och ger en hållfast, flexibel fog. Viscoseal 6958R används inom en rad olika typer av tillverkning, till exempel fönster, växthus,karosserier, belysningsarmaturer, fordon, kyl och VVS samt skepp,småbåtar och containers.

Finns i färgerna grått, svart och vitt. Valfri färg kan fås i större volymer.
Förpackningar: 290 ml plastpatron eller 600 ml aluminiumfoliekorv. Kan även fås i 25 liters hinkar.

VISCOSEAL 6960R
En starkare variant av 6958R för krävande konstruktioner. Viscoseal 6960R ger ca 50 % högre dragstyrka men ändå nästan samma elasticitet. Finns i vitt, svart, grått och brunt i 290 ml plastpatroner.

VISCOSEAL 6938T
Transparent, nästan glasklar lim- och tätningsmassa. Samma användnings-områden som för 6958R. Finns i 290 ml plastpatron.

VISCOSEAL 6900R
Denna variant av Viscoseal är en tunn pasta vilket gör att den blir spraybar med hjälp av tryckluft. Den kan användas som lim för större ytor eller som korrosionsskyddsmassa över svetsfogar. Kan sprayas i ett tunt eller tjockt lager och kan även appliceras med borste. Viscoseal 6900R har mycket god vidhäftning på metaller och många plaster.

VISCOSEAL 6930SL
Trögflytande och självutjämnande. Kan användas för att täta eller limma smala spalter där en pasta inte kan rinna ner. Härdar med hjälp av luftfuktighet till en elastisk gummimassa som limmar bra på glas, metaller, många plaster, sten och trä. Fri från lösningsmedel.

2-komponent

VISCOSEAL 280FC
Viscoseal 280FC är en tvåkomponent MS-polymer som ger en hanterbar limfog redan inom en halvtimme och är genomhärdad efter fyra timmar. Den kombinerar därmed snabb produktion med en MS-polymers alla fördelar. Lämplig i allt från små till stora serier. Läggs enkelt ut med eldriven fogpistol eftersom den levereras i enkelpatronstorlek. Behöver inte fukt för att kunna härda och kan därför användas i slutna utrymmen, till exempel för att sätta fast plattor mot en plan vägg.

VISCOSEAL 2K
Viscoseal 2K är ett mycket snabbhärdande tvåkomponent lim och tätningsmassa för produktion i stora volymer. Den är baserad på SPUR och ger en beständig, tuff och flexibel fog. Behöver inte luftfuktighet eller värme för att härda. För industriell limning/tätning i stora serier, t.ex. inom fordon, husvagnar, karosseri.

Finns i 20 liters hinkar: 48,5 kg per kit A + B.

Säkerhetsdatablad & dokument

Här kan du läsa mer och ladda ner våra produktblad, intyg, certifikat & säkerhetsdatablad.

sv_SE