15 november 2017

Viscoseal – limmar i stort sett alla material

Kontakta oss

Viscoseal är en serie lim och tätningsmassor. De härdar till ett elastiskt gummi, vilket gör fogen stöt- och vibrationsdämpande.

Viscoseal flexibla lim är baserade på MS-polymer. Det ger många tekniska fördelar. Framför allt är MS-polymerer mycket mångsidiga som lim tack vare att de fäster på så vitt skilda material som metall, glas, sten och trä.

MS-polymer har även god resistens mot kemikalier, UV-ljus, väder och vind samt behåller sin flexibilitet i ett brett temperaturområde. Eftersom MS-polymer inte klassas som härdplast behövs ingen särskild anpassning av arbetsmiljön. Limmet behåller sina egenskaper i temperaturer mellan -40°C och ca +100°C.

1-komponent

VISCOSEAL 6958R
Lim och tätningsmedel för generellt bruk. Mycket bra val för limning av glas, plast, trä, sten och metall. Härdar med hjälp av luftfuktighet och ger en hållfast, flexibel fog. Viscoseal 6958R används inom en rad olika typer av tillverkning, till exempel fönster, växthus,karosserier, belysningsarmaturer, fordon, kyl och VVS samt skepp,småbåtar och containers.

Produktdatablad 6958R

Finns i färgerna grått, svart och vitt. Valfri färg kan fås i större volymer.
Förpackningar: 290 ml plastpatron eller 600 ml aluminiumfoliekorv. Kan även fås i 25 liters hinkar.

VISCOSEAL 6960R
En starkare variant av 6958R för krävande konstruktioner. Viscoseal 6960R ger ca 50 % högre dragstyrka men ändå nästan samma elasticitet. Finns i vitt, svart, grått och brunt i 290 ml plastpatroner.

Produktdatablad 6960R

VISCOSEAL 6938T
Transparent, nästan glasklar lim- och tätningsmassa. Samma användnings-områden som för 6958R. Finns i 290 ml plastpatron.

Produktdatablad 6938T

VISCOSEAL 6900R
Denna variant av Viscoseal är en tunn pasta vilket gör att den blir spraybar med hjälp av tryckluft. Den kan användas som lim för större ytor eller som korrosionsskyddsmassa över svetsfogar. Kan sprayas i ett tunt eller tjockt lager och kan även appliceras med borste. Viscoseal 6900R har mycket god vidhäftning på metaller och många plaster.

VISCOSEAL 6930SL
Trögflytande och självutjämnande. Kan användas för att täta eller limma smala spalter där en pasta inte kan rinna ner. Härdar med hjälp av luftfuktighet till en elastisk gummimassa som limmar bra på glas, metaller, många plaster, sten och trä. Fri från lösningsmedel.

VISCOSEAL 2K-55
2-komponent

Viscoseal 2K är ett mycket snabbhärdande och starkt tvåkomponent lim och tätningsmassa för produktion i stora volymer. Produkten är fullt uthärdad på 4 timmar. Den är baserad på SPUR och ger en beständig, tuff och flexibel fog. 2K behöver inte luftfuktighet eller värme för att härda. För industriell limning/tätning inomhus/utomhus i stora serier, t.ex. inom fordon, husvagnar, karosseri, byggnation. Produkten är fri från isocyanater, silikon samt lösningsmedel. Fungerar perfekt utan primer på de flesta ytor, även då ytorna är fuktiga.

Finns i 280 ml patron samt 20 liters hinkar: 48,5 kg per kit A (23,5 kg) + B (25 kg).

Produktdatablad 2K

sv_SE