23 september 2015

Enkelt att ta bort missfärgning och oxid på koppar och mässing

Kontakta oss

Ett företag i Belysningsbranschen hade problem med sina hylsor till armaturerna.

Det fanns blånader, missfärgning och oxid på koppar och mässing detaljerna.

Istället för att kassera och tillverka nya så fick Tribotec frågan om vi kan återställa materialet med hjälp av någon produkt.

Cortec VpCI-426 är en vattenbaserad rostborttagare som tar bort korrosion och naturligt förekommande oxider från järn, kol och rostfritt stål + koppar, aluminium, magnesium och deras legeringar.

VpCI-426 tar inte bara bort korrosion utan gör också att aluminium, mässing och koppar blir blankare.

Cortec® rostborttagare är baserade på organiska kemikalier i stället för aggressiva syror för att ta bort rost, avlägsna oxid och fläckar från många metaller. När de används enligt rekommendationerna är dessa rostborttagare skonsamma mot såväl huden som mot flertalet lacker, plaster, träslag, textilier och gummi.

Läs mer här

I Cortec®s sortiment miljövänliga och ekonomiska produkter för behandling av metall ingår biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel och färgborttagare. Om rost ska avlägsnas från en metallyta, måste ofta föroreningar och färgrester avlägsnas först.

Vanligen kan man med en snabb visuell kontroll avgöra om ett objekt behöver förbehandlas. I vissa fall, särskilt när det gäller kraftigt korroderade föremål med tjocka beläggningar, måste man avlägsna rosten innan man kommer ner till ett ”skikt” av föroreningar eller färg som behöver tas bort.

sv_SE