16 augusti 2013

Huvudvärk på grund av rost – ta ett piller

Kontakta oss

Även om din första kontakt med piller var någon form av medicinsk behandling så är Cortec på väg att ändra denna trend. Cortecs expert team av kemister och ingenjörer lanserade ett revolutionerande rostskyddspiller – CorPak tabletter – den bästa behandlingen mot alla rostsjukdomar.

Genom att använda detta lilla, superekonomiska och starkt förebyggande piller, kan kostsamma och tidskrävande konventionella rostskydd elimineras.

CorPak tabletterna ger ett extremt effektivt och torrt skydd av metall i olika typer av förpackningar. Genom att använda VpCI (ångfasinhibitor rostskydd) ger dessa tabletter, som är färdiga att använda direkt ur burken, ett rostskydd upp till 2 år. Det enda man behöver göra är att lägga ett par tabletter i en påse, box eller förpackning. Cor Pak tabletterna tillverkade av Nano-VpCI är fria från nitriter, fosfater och silicate vilket gör dem säkra att använda och applicera.

Efter att rostskyddet VCI (VpCI) förångats, kommer den att belägga alla metallytor, även små instängda ytor. Det skyddande monomolekylära lagret behöver inte tas bort före vidare bearbetning eller före annan användning av det skyddade materialet. När förpackningen öppnas avlägsnas rostskyddet men så fort förpackningen stängs igen så kommer ångfasen att på nytt bygga upp ett heltäckande rostskydd.

VCI lagret påverkar inte funktionen av elektriska eller elektroniska komponenter.

CorPak tabletterna är tillverkade för att skydda produkter, komponenter och delar när de förpackas i well förpackningar, plast emballage/påsar, metall eller träemballage. CorPac skyddar även mot saltvatten under sjötransporter.

Cortec CorPak tabletter skyddar upp till > 7 liters luftvolym/tablett. Tabletterna dispenseras enkelt manuellt eller med automatiska dosersystem.

Ingen sprayning, torkning, doppning, ytbehandling behövs.

CorPak tabletterna uppfyller NACE standard TM 0208-2008, MIL-I-22110C och uppfyller RoHS direktivet.

Med Tribotecs produkter får du ett fullständigt rostskydd med miljöanpassad VpCI-teknologi. Våra lösningar baserar sig enbart på miljöanpassade produkter. I kombination med att lösningsmedel inte behöver användas för sanering är skyddet det mest användarvänliga på marknaden. Själva rostskyddet är i sig till stor del återvinningsbart.

Läs mer om vårt kompletta miljöanpassade rostskyddssortiment.

Behöver ni hjälp eller vill ha ett besök på plats hos er kontakta Rostskyddsgruppen.

sv_SE