Vad finns det för lim som inte är märkningspliktiga?

Lim

Vad finns det för lim som inte är märkningspliktiga?

Svar:

Det finns flera lim som inte är märkningspliktiga på marknaden idag. På Tribotec prioriterar vi hälsa och vikten av en god arbetsmiljö. Därför jobbar vi aktivt med att ta in fler lim i vårt sortiment som har så lite negativa effekter för hälsa och miljö som möjligt.

 

Lim som inte är märkningspliktiga – miljövänliga lim 

Idag kan vi erbjuda flera icke märkningspliktiga lim, men som förstås är helt och hållet likvärdiga med produkter som är märkningspliktiga idag. Ett exempel på detta är Loxeals “Green Line”- serie med lim för gänglåsning/tätning. 

Green Line-serien omfattar produkterna: 

  • LOXEAL 55-02 GREEN LINE – SKRUVLÅSNING MEDELSTARK
    Ej märkningspliktigt lim som är medelstarkt och anaerobt – idealiskt för tätning och låsning av hydrauliska och pneumatiska gänganslutningar. Lämpligt för tätning av bland annat vatten, gaser, kolväten och andra kemikalier.
  • LOXEAL 58-12 GREEN LINE – GÄNGTÄTNING MEDELSTARK FÖR GAS, OLJA & VATTEN
    Ett anaerobt lim som är snällt mot miljön, för tätning av gängade metallanslutningar. Perfekt för tätning mot bland annat gas, dricksvatten, LPG, m.m.
  • LOXEAL 83-52 GREEN LINE – SKRUVLÅSNING PERMANENT, STARK
    Anaerobt ej märkningspliktigt lim för tätning och låsning av skruvar och bultar, muttrar, bussningar och gängade detaljer som inte är avsedda att demonteras.

Säkerhetsdatablad & dokument

Här kan du läsa mer och ladda ner våra produktblad, intyg, certifikat & säkerhetsdatablad.

sv_SE