23 januari 2018

Tribotec visar nyheter inom elektroniksilikon på TEC mässan i Göteborg 25 januari

Kontakta oss

Den 25 januari 2018 arrangeras TEC Göteborg på Eriksbergshallen – Quality Hotel 11. Kom och träffa Tribotec AB på detta evenemang för elektronikindustrin. Kim Heden på Tribotec kommer att presentera nyheter inom Momentives elektroniksilikon sortiment för lackering, inkapsling, ingjutning och limning.

Elektroniksilikon

Inom elektronikindustrin används silikon som skydd mot framför allt korrosion och stötar. Elektroniksilikon har en god elektrisk isoleringsförmåga och påverkas inte av vatten eller fukt ens på mycket lång sikt. Silikon förblir också flexibelt efter uthärdning och kan därför tåla värmeutvidgningen i elektronikkomponenter. Produkterna behåller även sin flexibilitet i ett ovanligt brett temperaturområde och är därför kanske det bästa materialvalet för känslig elektronik.

Lackering av kretskort

Att selektivlackera kretskort med en skyddslack är en snabb och ekonomisk metod för stora produktionsserier. Det är också en bra metod om ingjutning blir för dyrt eller för tungt.
En bra kretskortslack ska ha hög ytisolationsresistans, låg viskositet, bra spridning och perfekt vidhäftning mot underlaget. Allt detta uppfyller silikonbaserade lacker.

Kretskortslack av silikon har även i tester visat sig ge ett bättre skydd av kretskort mot bland annat korrosion orsakat av kondens än konventionella lacker, framför allt i en saltvattenrik miljö. För produkter som ska stå utomhus är silikon förmodligen det bästa alternativet för klimatskydd.

Tribotec säljer kretskortlack av polymertyp – dvs de härdar och är helt fria från lösningsmedel. En polymer ger även bättre vidhäftning än en harts. De är samtliga mycket snabbhärdande.

Beroende på hur stora serier som skall produceras och i vilken hastighet produktionen skall hålla, har vi flera olika lacker att välja mellan. Alla är lösningsmedelsfria.

Evenemanget innehåller även seminarier om nya mönsterkortstekniker, läget på komponentmarknaden samt den senaste tekniken inom elektronikmontering.

Välkomna till monter 62!
Kim Heden / Tribotec AB

sv_SE