7 mars 2013

Nya arbetsmiljövänliga RTV silikoner

I september 2011 lanserade Tribotec Snapsil TN-serien, de helt nya arbetsmiljövänliga rtv silikonerna (titanhärdande) . Ett och ett halvt år senare har många kunder upptäckt deras goda tekniska egenskaper, och har lyckats förbättra sina konstruktioner. Bland annat har TN-serien visat sig ge bra vidhäftning mot många material som annars är ganska svårlimmade, t.ex. diverse termoplaster. TN-serien är även konstruerad för minimerad utgasning och därför har den blivit en favorit hos tillverkare av displayer, LED-belysning, känsliga komponenter etc där den låga utgasningen är en förutsättning för att klara applikationen.

Bilden visar TN3705-C, en lättflytande transparent silikon som kan användas för skydd av kretskort eller som lim i smala spalter. Denna transparenta variant är testad mot UV-ljus och hög värme och resultaten visar att man inte ser någon nämnvärd gulfärgning i materialet, vilket gör den till ett mycket bra val i limningar där ett snygg utseende är viktigt.

Intill ser man den trögflytande TN3305B . Detta är en mycket mångsidig produkt som kan användas till inkapsling av känslig elektronik, limning av mindre detaljer, tätningar av t.ex. kablage och trånga spalter. Tribotec säljer denna produkt även i transparent och vitt. På begäran kan den även tappas om till 55 ml Semco-sprutor. TN3305 är godkänd enligt UL94 HB.

Pastan TN3085W är godkänd enligt både UL94 V-0 och V-1 , vilket är mycket bra resultat. Den lämpar sig utmärkt till stödlimning av elektronikkomponenter eller till limning/tätning i sammanhang där man behöver ett UL94-godkännande. Trots de bevisat kraftigt flamhämmande egenskaperna är den bland de snällaste produkterna som finns på marknaden – inga riskfraser finns i MSDS. Detsamma gäller även de andra varianterna i TN-serien.

Tribotec lagerför numera ett antal varianter i 310 ml patroner av dessa nya arbetsmiljövänliga rtv silikoner.

Säkerhetsdatablad & dokument

Här kan du läsa mer och ladda ner våra produktblad, intyg, certifikat & säkerhetsdatablad.

sv_SE