29 juni 2016

Doseringsutrustningar för lim spar tid och pengar

Loxeal doseringsutrustning för lim och låsvätskor tidsstyrd
Tribotec introducerar nu Loxeals doseringsutrustningar för snabblim och anaerober (skruvlåsning, gängtätning, cylindrisk fastsättning m.m.). Systemen är väl beprövade och speciellt framtagna för exakt och kostnadseffektiv dosering av lim och låsvätskor men även för smörjmedel samt silikonprodukter.
Bilden ovan visar ett elektro pneumatiskt system DE1 Electro Pneumatisk Doserings utrustning som är tidsstyrt. Doseringen aktiveras av fotpedal eller av en metallindikerings kontakt.
Detta system doserar från 0,03 ml till konstant flöde. Doseringstid: Från 0,05 sekund till kontinuerligt.

Har man inte samma krav på exakt mängd så finns ett manuellt system som aktiveras med handventil eller fotpedal (se bild nedan).Detta system heter DE3 – DE3M Pneumatisk Doserings utrustning och kräver ingen elanslutning utan drivs endast av tryckluft. Detta gör således systemet lämpligt då explosions-brandsäkerhetskrav ställs på utrustningen.

Loxeal doseringsutrustning för lim och låsvätskor manuell

 

För dosering av låg och högviskösa lim och smörjmedel finns även DE4E Patron Doserings utrustning (se bild nedan). Detta system använder sig av små patroner som behållare för materialet som skall doseras. Med detta system kan microsmå droppar läggas. En vaacum sug teknik används för att undvika efterdroppning från doseringspatronen.

Loxeal doseringsutrustning för patroner
Är du intresserad av att vi kommer ut och visar hur utrustningarna fungerar så hör av er till oss på Tribotec.

Är ni intresserade av vårt snabblim-sortiment för snabb, kostnadseffektiv limning så kan ni läsa mer om produkterna här.
Är ni intresserade av vårt silikonlim sortiment så finns mer info om produkterna här.

Kategorier: , , ,

Säkerhetsdatablad & dokument

Här kan du läsa mer och ladda ner våra produktblad, intyg, certifikat & säkerhetsdatablad.

da_DK
Engelsk flagga