12 november 2015

Ny rostskyddsemitter – installeras och skyddar på nolltid

Kontakta oss

Tribotec lanserar en ny rostskyddsemitter – Cortec Bioemitter – som installeras på en sekund och skyddar upp till ett år. Produkten erbjuder ett mycket lättapplicerat rostskydd som skyddar metallytor från att börja rosta i stängda utrymmen upp till 1400 liters volym. Det enda du behöver göra är att sätta/lägga Bioemittern på en ren yta inuti det stängda utrymmet, sedan kan du koppla av samtidigt som du vet att dina verktyg, elektronikkomponenter eller andra värdefulla metall föremål är skyddade.

Bioemittern tar upp en mycket liten yta och är praktiskt förpackad i en ventilerat kartongförpackning som tillåter Cortecs patenterade rostskyddsinhibitor (VpCI teknik) att migrera ut till den omgivande luften. Rostskyddet lägger sig sedan som ett molekylärt tjockt skyddande lager på metallytorna, skyddar från luft och luftfuktighet, och når in på de mest svåråtkomliga ytorna som ska skyddas. Bioemittern ger ett långtidsskydd mot korrosion även i närvaro av aggresiv omgivning som salt, luftfuktighet, H2S, SO2, NH3 m.m.

Cortecs Bioemitter är tillverkad av ett biobasera, förnyelsebart material. VpCI-n är inte giftig och innehåller inte nitriter, silikon, fosfater eller tungmetaller. Produkten har heller ingen negativ effekt på elektriska, optiska eller kemiska egenskaper, påverkar inte plaster, elastomerer eller målade ytor.

Bioemittern skyddar en mängd olika metaller från rost och korrosion. Dessa metaller inkluderar stål, galvaniserat stål, mässing, koppar, aluminiumlegeringar, silver och koppar/nickel legeringar.

Typiska applikationer:
Elskåp, Instrumentskåp, verktygsskåp, reservdelsskåp, vapenskåp, pumpstationer, förvaringsutrymmen i båter, lastbilar, entreprenadmaskiner m.m.

Cortec Bioemitter uppfyller standarderna enligt NACE Standard TM0208-2008.

Läs mer om våra emitters här.

sv_SE