1 oktober 2013

Silikon för elektronik skyddar och ger ökad prestanda

Kontakta oss

Silikon för elektronik. Inom elektronikindustrin används silikon som skydd mot framför allt korrosion och stötar. Silikon har en god elektrisk isoleringsförmåga och påverkas inte av vatten eller fukt ens på mycket lång sikt. Silikon förblir också flexibelt efter uthärdning och kan därför tåla värmeutvidgningen i elektronikkomponenter. Produkterna behåller även sin flexibilitet i ett ovanligt brett temperaturområde och är därför kanske det bästa materialvalet för känslig elektronik.

Ingjutning

Inkapsling

Lackering

Stödlimning

Värmeavledning

EMI Skydd

Silikon klassas inte som härdplast och flertalet av produkterna är därför mycket snälla att arbeta med i sin produktionsprocess. Tack vare detta slipper man i allmänhet en särskild anpassning av arbetsplatsen.

Av alla sorters limtyper ger silikon den generellt högsta tåligheten mot temperaturer över 150°C. Tribotecs sortiment klarar kontinuerlig värme kring 200°C, och många varianter ännu högre. Ugnar, LED-armaturer, komponenter kring en bilmotor – alla måste klara höga temperaturer under lång tid, och därför är silikon som lim och skyddsmaterial det naturliga valet i många applikationer.

För att ge dig rätt lösning har vi ett både brett och djupt sortiment av silikon för elektronik applikationer. Tribotec har mångårig erfarenhet industriell limning, tätning och inkapsling inom maskin, elektronik, flyg, fordon, livs och läkemedels industrin med rtv silikon och andra silikonprodukter. Rådgör gärna med oss i ett tidigt skede.

Av erfarenhet vet vi att projekten vinner tid och kvalitet av ett tidigt samarbete. Tag kontakt med oss, vi kommer gärna ut och besöker er.

Vår leverantör Momentive är en av världens främsta tillverkare av dessa material. Momentive är världens näst största tillverkare av silikon. Momentive Performance Materials består av f.d. GE Advanced Materials som köptes av Apollo management år 2006. 4600 anställda och tillverkning i 25 länder. Sälj och support till 11800 kunder i 100 länder. Starkt produktutbud inom RTV silikoner, HTV, LSR, oljor.

sv_SE