15 oktober 2013

Bra fart inom fordonsindustrin

Kontakta oss

Förra veckan genomförde Fordonskomponentgruppen den årliga ”Stora Leverantörsdagen” på Chalmers. Årets tema handlade om ”följ med till nya marknader”. Eventet var fullbokat och dagen var fylld av intressanta seminarier från bl.a Scanias och AB Volvos inköpschefer. Trenden i budskapet var entydigt – följ med som leverantör ut i världen om ni vill växa. Och vem vill inte det!

Förutom detta släppte Anders Rune, chefsekonom på Teknikföretagen, senaste konjunkturbarometern, med fokus på fordonsindustrin och det var en positiv information han gav. Enligt rapporten så har vi nått botten och konjunkturen som varit uppåt senaste halvåret kommer att fortsätta uppåt, inte i raketfart, men dock uppåt ytterligare något år. Positivt att höra för oss som verkar på denna marknad. Anders är en mycket kunnig och inspirerande talare och du kan se/höra hela hans rapport här.

Mats Fägerhag, CEO CEVT (China Europé Vehicle Technology)  berättade om sin syn på Kina inom temat ” China – The cars new customer market”.

Tribotec fanns på plats med en monter för att presentera senaste nytt inom vci rostskydd, en produkt som idag säljs i stora volymer till svensk fordonsindustri. Vill du veta mer om våra miljöanpassade produkter för att skydda komponenter under transport, tillverkning och lagring så kan du läsa mer här.

sv_SE