18 september 2014

Rostskydd: Cortec introducerar sprayflaskor som drivs av vanlig luft

Är ni intresserade av miljön så ska ni titta extra på Cortecs nya EcoAir sortiment. Cortec har nu tagit ytterligare ett steg med sin sprayburks teknik och introducerar en komplett produktlinje med vattenbaserade produkter med tryckluft som drivgas. Produkterna kan sammanfattas med fyra ord: Snabbverkande – ekonomiska – tillförlitliga – enkla att använda!

När sprayflaskan är tom, fyller man på med ny produkt och sedan trycksätts flaskan med vanlig tryckluft. Den aktiva vätskan förvaras i en 4-lagers EcoPouch påse – vilket gör att den aktiva produkten hålls helt åtskiljd från luften. När doseringsmunstycket på flaskan trycks ner så trycker luften på påsen med vätskan tills dess att förpackningen är tom. EcoAir produkterna innehåller således inga drivgaser som påverkar atmosfären, ozonlagret eller miljön.

Dom aktiva vätskorna är biologiskt nedbrytbara, utan giftigt innehåll och du slipper därför dyra destruktionskostnader. Aluminiumbehållaren är 100% återanvändningsbar.

Används upp och ner

Sprayförpackningarna kan användas i vilket läge som helst, även upp och ner, något som är en stor fördel jämfört med traditionella aerosol (spray) förpackningar.

EcoAir sortimentet innehåller en brett sortiment av användbara produkter:

  • EcoAir BioCorr ”Vattenbaserat transparent inomhus rostskydd”
  • EcoAir VpCI 414  ”Rengöring Avfettning”
  • EcoAir VpCI 337 ”Rostskydd – för dim-applicering”
  • EcoAir VpCI 377 ” Vattenbaserat inomhus rostskydd – bildar torr yta”
  • EcoAir VpCI 422 & 423 ” Rostborttagare”

EcoAir broschyr

Säkerhetsdatablad & dokument

Här kan du läsa mer och ladda ner våra produktblad, intyg, certifikat & säkerhetsdatablad.

sv_SE