12 augusti 2013

Nu väljer en av våra största kunder BIOPAD rostskydd

Kontakta oss

BIOPAD – Miljösmart rostskydd

Att VCI foam, impregnerad skumplast,  ger 10 gånger mer rostskydd VCI (VpCI) / yta (m2) än  traditionella VPI/VCI- papper och annat VCI baserat förpackningsmaterial är känt sedan länge. Detta gör det möjligt att skydda produkter/enheter med stora ytor och aggressiv omgivning.  Den unika kombinationen av lågt / högt ångfas tryck (VpCI) som impregnerad skumplast avger säkerställer ett långtids skydd för stora exportförpackningar under exempelvis transport i sjöcontainer men även under lagring.

En av våra största maskintillverkande kunder har i flera år använt den traditionella foamen men har nu gått över till den biologiskt nedbrytbara varianten BIOPAD då fördelarna är många.

Cortec BIOPAD är tillverkad i Nonwowen material som är biologiskt nedbrytbart jämfört med den traditionella foampaden som är en petroleumprodukt.

Cortec BIOPAD ger även mer rostskydd/ytenhet eftersom den är både tunnare och mindre än foampad vilket gör den mycket kostnadseffektiv.

Cortec BIOPAD fungerar även utmärkt i mindre förpackningar som i hel och halvpalls emballage. Genom att kombinera VpCI Biopad eller foam och Cortec VpCI 126 film erhålls ett mycket effektivt rostskydd. (Tekniskt produktblad)

Cortec -skumplast kombinerar VpCI®-skydd med torkmedel enkelt och effektivt i ett enda steg. Skum kan användas separat eller för att förstärka VpCI® -film eller andra Cortec® -förpackningsprodukter för en garanterat helskyddad förpackning.

Inom VpCI rostskydd är Cortec världsledande. Cortec har lokala partners i de flesta länder runt om i världen, vilket gör att Tribotec via sitt nätverk kan skicka ut expertis på plats var du än önskar. Samma produkter med samma namn och egenskaper hittar du varsomhelst i världen tillsammans med lokal Cortec kompetens.

Är du global – välj en global partner som oss.

Cortec®-teknik kan enkelt integreras i dina tillverknings- och monteringslinjer. Cortec®-produkterna eliminerar korrosionen av både järn- och icke-järnmetaller och kan dessutom smörja, öka produktionshastigheten och ge längre verktygslivslängd – kort sagt, du får hjälp att tillverka förstklassiga produkter.

sv_SE