24 oktober 2013

Stålprofil skyddar sina skott- och inbrottssäkra profiler med rostskydd från Tribotec

Kontakta oss
stålprofil x

Stålprofil utvecklar och säljer profilsystem i stål och rostfritt stål för glasade dörr- och skjutdörrspartier, fasad- och väggpartier, såväl invändigt som utvändigt i kontors- och butiksbyggnader, flygplatser, banker, ambassader, fängelser, skolor, sjukhus, servicehem m m. Profilerna kan uppfylla krav på bl a brand-, skott-, inbrott och explosionsskydd, köld- och ljudisolering mm.

Premiumprodukter skeppas över hela världen

Stålprofil levererar bl a sina brandskyddande profiler i sjöcontainers (LCL eller FCL) till kunder över hela världen där de sedan sätts ihop till färdiga partier. Omgivningen under transport kan vara mycket aggressiv mot profilerna i stål så det gäller att skydda buntarna mot fukt, stötar och korrosion.

För att säkerställa leveranser och även viss lagring hos kund så används rostskyddande emballage från Tribotec.

”-Tekniken är utprovad sedan länge hos oss och ger ett mycket bra resultat, säger Johan Hafström, vd på Stålprofil. Vi vågar inte ta risken att spara in på rostskyddet. De färdiga partierna skall uppfylla krav på personskydd så vi måste alltid leverera testade, godkända och korrekta produkter till våra kunder över hela världen vilket vi också gör. Tillsammans med expertis från Tribotec har vi rutiner och emballage för att säkerställa leveranser till våra internationella kunder. ”

Profilerna förpackas i planfilm VpCI 126 rostskyddsplast i kombination med impregnerad skumplast som ger ett extra tillskott av rostskydd.

Efter att profilerna förpackats märks alla buntar med informationstext (se nedan) som upplyser alla som kommer i kontakt med godset om att det är rostskyddat och att bunten inte skall öppnas. Om det ändå måste göras så informerar texten att det omgående skall återförslutas.

Förutom detta skriver Stålprofil med i frakthandlingarna att det är VpCI 126 och ISPM15 godkänt
träemballage som används.

Vill du veta mer om hur vi på Tribotec kan skydda era produkter mot rostangrepp så kontakta rostskyddsgruppen på Tribotec. Du hittar kontaktuppgifter till oss här:

VCI rostskydd – är en miljöanpassad rostskyddsmetod där innehållet skyddas av ett aktivt, osynligt rostskydd. De skyddade delarna skyddas snabbt och är redo att användas direkt utan kostsam rengöring, vilket sparar mycket tid, ger en bättre arbetsmiljö samt stärker kvalitetsstämpeln på ditt företags varumärke.

Låt inte ditt företags resurser rosta bort!

sv_SE