20 augusti 2013

VCI PAPPER – världens största tillverkningsenhet – Cortec Eau Claire i USA – investerar miljonbelopp

Kontakta oss

Ökade marknadsandelar gör att Tribotecs leverantör på rostskydd, Cortec Corporation, nu har investerat ytterligare 750 000 USD i utrustningar och processer för att kunna tillgodose kundernas behov och önskemål. Framförallt är det kundernas krav på större pappersdimensioner som ligger bakom investeringen. Enheten i Eau Claire, Wisconsin, USA kan nu belägga, trycka och konvertera från 2,5 m breda rullar, diameter 1,8 m, i en hastighet av 500 m/minut.

Cortec VCI rostskyddspapper (VpCI) ger korrosionsskydd i olika tillämpningar, inklusive enstycksförpackning, flerstycksförpackning av massförsändelser, OEM, förpackning av fordonskomponenter för förvaring samt som mellanlägg för att separera produkter.

Tribotecs vci papper från Cortec är nitritfria och tillverkade av neutralt/naturligt kraftpapper som är fullständigt återvinningsbart som pappersråvara.

Dubbelbestruket papper

VCI papper med dubbel rostskydds effekt passar utmärkt i applikationer där metallkomponenter och metalldelar som staplas på varandra ska rostskyddas. Ett exempel på en sådan produkt är Cortec Multimetal VpCI® 146 Dubbelbestruket rostskyddspapper. Fördelen att använda dubbelbestruket vci-papper är att du halverar materialåtgången i ditt emballage samt att du inte behöver tänka på vilken sida som du vänder inåt/utåt, avseende rostskyddets funktion. Denna lösning blir således både kostnadseffektiv samt bra för miljön.

Vci papper i kombination med vci plast

vci papper vci plast

Genom att använda vci papper i kombination med en skyddande vci plast erhålls ett fullkomligt skydd av metallkomponenter under tuffa förhållanden.

– Vi skräddarsyr lösningar för de mest skiftande produkter, allt ifrån minsta reservdel till otympliga maskiner. Det här är ett fascinerande skyddssystem, det miljövänligaste och mest användarvänliga på marknaden, säger försäljningschefen på Tribotec som i nuläget marknadsför ca 400 olika artiklar inom rostskydd.

Vill du lära dig mer om rostskydd – boka in dig på rostskyddsskolan.

Rostskyddsskolan är framtagen för att ge grundläggande kunskaper om hur man på bästa sätt kan skydda sina produkter som skall packas, lagras och skeppas, från att börja rosta/korrodera. Lämplig för förpackningstekniker, kvalitetspersonal, inköpsansvariga, VD, försäljningsansvariga som är beroende av att leverera ”rätt kvalitet” från början utan rost och därmed minska bad-will samt öka lönsamheten och därmed skapa ökad konkurrenskraft.

sv_SE