22 maj 2014

Rostproblem – Sommartider innebär ökad risk

Kontakta oss

Snart är den härliga sommaren här! Har ni tänkt på vad som är kritiskt i just ert flöde under sommarperioden. Upplever ni att era rostproblem ökar under sommaren? Tyvärr innebär sommarperioden att flera företag får ökade problem med rost i sina processer.

Varför då? Jo, större temperaturvariationer (dag/natt) ökar risken för kondens på metall komponenter och ökad bakterietillväxt i processbad vilket gör att processer fungerar sämre. Samtidigt går bemanningen på företagen ner och rutiner och instruktioner som normalt följs kan bli eftersatta.

Vi i rostskyddsgruppen på Tribotec kan hjälpa er att minimera riskerna.

VCI rostborttagare

Oftast kan vi uppnå stora förbättringar med väldigt enkla och små förändringar i produktionsprocessen/flödet säger försäljningschefen på Tribotec. Många företag accepterar att ha lite rost i sin produktion och därmed ökade kostnader samt potentiella kvalitetsproblem mot slutkund. Ibland ökar kundernas rostproblem under vissa tider på året – vilket kan ha en naturlig förklaring pga luftfuktighet och temperatur. Med relativt enkla metoder kan vi lösa dessa problem. Låt oss på Tribotec ta tag i problemet istället.

Här hittar ni några exempel på uppdrag vi utfört.

En trevlig sommar fri från rostproblem önskar vi alla våra kunder!

Rostskyddsgruppen arbetar för att förhindra rost i företags processflöden, mellanlagring och intern buffertering samt i samband med leveranser över hela världen. Med vår gedigna erfarenhet inom vci rostskydd har vi hjälpt flera företag, stora som små, att öka sin kvalitet i sina leveranser och därmed undvika reklamationer från sina kunder. Alla i Rostskyddsgruppen har bra erfarenhet av industriproduktion och om risker och källor till varför det börjar rosta.

Hälsa – säkerhet – miljö – Cortec VpCI produkter är utvecklade med hjälp av den allra senaste kemitekniken med fokus på arbetsmiljö, säkerhet, minimerad brandrisk och miljöpåverkan.

sv_SE